VIP Mesterskab – Distrikt 10

VIP Mesterskab i spring og dressur er mesterskaber, der afholdes i Distrikt 10 – men er åbent for ryttere fra hele landet. Der afholdes mesterskaber i både spring og dressur for både hest og pony – individuel og for hold. VIP Mesterskab afholdes på C-plan, og alle kan være med. Du behøver altså ikke være medlem af en klub i distrikt 10. Ryttere på et hold behøver derfor heller ikke at ride for samme klub. Mesterskabet er IKKE et distriktsmesterskab, så du kan ride BÅDE dette mesterskab OG et distriktsmesterskab…

Datoer i 2022:

7.-8. maj Individuel pony dressur Klintholm Rideklub
4.-5. juni Individuel hest dressur Egtved Rideklub
27.-28. august Hold hest og pony dressur Kolding Rideklub
3.-4. september Hold hest og pony spring Kolding og Fredericia Rideklub (afvikles i Kolding)
1.-2. oktober Individuel pony spring Egum Rideklub
16.-17. december Individuel hest spring Fredericia Rideklub

Startberettigede heste og ryttere:

VIP Mesterskaberne er åben for Equipager, der har kvalificeret sig i den sværhedsgrad, der skal rides til mesterskab.

Dressur: Equipagen skal min. have redet 60% i den laveste klasse der startes til mesterskabet, på min. C-plan i gældende kvalifikationsperiode. Til bronzetur kan kvalifikationen opnåes på D-plan.

Spring: Equipagen skal min. have gennemført den laveste sværhedsgrad der startes til mesterskabet, på min. C-plan i gældende kvalifikationsperiode. Til bronzetur kan kvalifikationen opnåes på D-plan.

 

Equipagen skal være kvalificeret inden stævnet start, jævnfør Fælles Bestemmelser pkt.54

 

Udelukkelse:

Equipagen må ikke have placering i 1 sværhedsgrad over den højeste sværhedsgrad, der rides til mesterskabet, i gældende kvalifikationsperiode på C-plan og op. Undtaget er diamanttur hvor equipagen gerne må have placering i 1 sværhedsgrad over.

Equipagen må ikke have startet 2 sværhedsgrader over den højeste sværhedsgrad, der rides til mesterskabet, i gældende kvalifikationsperiode på C plan og op. 

Equipagen må ikke have startet individuel DRF mesterskab, i gældende kvalifikationsperiode. Undtaget er Kat.3 pony equipager, som gerne må have startet DRF mesterskab.

 

Det er ikke et krav at rytteren rider for en klub i Distrikt 10 – og ryttere på et hold, behøver ikke starte for samme klub – holdnavn opgives ved tilmelding.

I individuelle mesterskab kan samme rytter starte på flere ponyer/heste, også i flere sværhedsgrader – blot kvalifikationskrav og DRF reglement overholdes. Dog maks. 2 ponyer/heste pr. klasse. Der kan opnåes placering i flere klasser.

Generelle bestemmelser:

Der skal være min. 3 starter/hold i følge DRF reglement for afholdelse af mesterskabet.

Alle ryttere rider to dage. Der trækkes lod om startrækkefølgen på 1.dagen, på 2.dagen startes der i omvendt seedet rækkefølge.

Der er begrænset antal pladser i dressur – der kan maks. tilmeldes 36 equipager pr. klasse i individuelt og 18 hold. Ponyklasserne udskrives og afvikles samlet, som en klasse.

 

Vinder af VIP Mesterskabet er den equipage/hold, der har den højeste sammenlagte procent/bedste resultat for de to stævnedage. (tid og fejl lægges sammen for de to dage) Hvis to eller flere equipager/hold opnår samme samlede procent/resultat, er det rytteren med bedste resultat på 2. stævnedag/det hold med højeste individuelle resultat, der placeres først.

 

Hold: Hvis en equipage udgår under stævneweekenden, uanset årsag, er det de resterende 3 resultater der tæller.

Der rides følgende klasser:

Individuel pony dressur:

Klasserne udskrives som én klasse, og der tilmeldes efter niveau. Klassen  afvikles efter reglement med opdeling og evt. sammenlægning. Men præmiers som én samlet klasse.

Holdmesterskab:

Holdmesterskab: Et hold består af 3 ryttere på 3 heste eller 4 ryttere på 4 heste. Der er ikke krav til at rytterne skal starte for samme klub. Holdet skal repræsentere alle ture, dvs. en rytter til guld, en rytter til sølv, en rytter til bronce. Holdnavn opgives ved tilmelding. 

Ingen rytter må starte på mere end ét hold.

I holdmesterskabet sammenlægges procent for de 3 bedste ekvipager på det enkelte hold. Det hold, der har højst procent, er vinder, næsthøjest nr. 2. Ligger to hold ligeplaceret vinder det hold med den højeste placerede individuelle ekvipage.

Dressur: Såfremt der kun er tre ryttere på et hold for hest udelades diamantturen. For pony, er det valgfrit om det er guld eller sølvtur der udelades.

Spring: Her rides både guld, sølv og bronzetur – fjerde rytter er valgfri klasse.

Der afvikles i følgende klasser:

DRESSUR:

Pony individuel:

Guldtur:  PRI + PRT

Sølvtur: LA3 + LA4

Bronzetur: LB1 + LA1

Pony hold:

Diamanttur:  PRI + PRT

Guldtur: LA3 + LA4

Sølvtur LA1 + LA2

Bronzetur: LB1 + LB3

Hest individuel:

Guldtur:  MB0 + MB2

Sølvtur:  LA4 + LA5

Bronzetur: LA1 + LA2

Hest hold:

Diamanttur: MA1 + PSG

Guldtur:  MB0 + MB2

Sølvtur:  LA4 + LA5

Bronzetur: LA1 + LA2

SPRING:

Pony individuel, metode B7:

Guldtur:  MB* + MB**

Sølvtur: LA* + LA**

Bronzetur: LB* + LB**

Pony hold, metode B7:

Guldtur:  MB* + MB**

Sølvtur: LA* + LA**

Bronzetur: LB* + LB**

+ 1 valgfri rytter

Hest individuel, metode B7:

Guldtur:  MB* + MB**

Sølvtur: LA* + LA**

Bronzetur: LB* + LB**

Hest hold, metode B7:

Guldtur:  MB* + MB**

Sølvtur: LA* + LA**

Bronzetur: LB* + LB**

+ 1 valgfri rytter

Indskud

Individuelle mesterskaber: 350 kr. pr. ekvipage.

Holdmesterskaber: 700 kr. pr. hold

Indskud tilfalder stævnearrangøren.

 

Dommere

Der er to dommere i mesterskabsklasserne i dressur. Til spring er der 1 dommer.

 

Præmieoverrækkelse  

Der afholdes præmieoverrækkelse til hest for nr. 1-3 – i det samlede VIP-mesterskab. Øvrige rosetter kan afhentes i sekreteriatet.

 

Præmier

På 1-dagen afholdes der præmieoverrækkelse, hvor der udleveres klub-rosetter. Ved holdmesterskab er det holdets placering der gælder. På 2-dagen præmier og VIP-rosetter i det samlede resultat.

Der uddeles VIP-mesterskabsrosetter til nr. 1-3 og klubrosetter til øvrige placerede i forhold til det samlede resultat.

Der er blomster til vinderne og flotte sponsorpræmier.

Vær obs. på at til pony individuelt afvikles klasserne opdelt i kategorier, med evt. sammenlægning, men kategori 1-3 sammenligges igen til det samlede resultat og der gives ikke præmier og rosetter i de enkelte kategorier men alene i de forskellige ture.